Värmepumpar från NIBE, BOSCH & DAIKIN

Östgöta Värmepumpsteknik – Din leverantör av värmepumpar i Östergötland.
Här finner du vårt sortiment av värmepumpar, du finner allt från berg och
jordvärmepumpar till från luft , luftvatten och luftluftvärmepumpar av
märkena Nibe, Bosch och Daikin. Vi hjälper företag och privatpersoner med att installera värmepumpar i bland annat:

Norrköping – Västervik – Motala
Söderköping
Linköping – Valdemarsvik

bergvärme

Med oss blir bytet till värmepump i Linköping enkelt!

Du kontaktar oss via mail eller telefon då vi tar ett samtal kring ditt hus och dina förutsättningar. Baserat på detta tar vi fram ett eller flera offertförslag som vi mailar till dig inom ett par dagar. Du studerar materialet tycker du att det verkar vettigt så kontaktar du oss igen så bestämmer vi en tid då vi kommer till dig och kikar så att allt kommer att fungera bra och att inga överraskningar finns. För dig som boende i Östergötland så är bergvärme eller jordvärme den optimala uppvärmningsformen.  Vi har givetvis även Luftvatten värmepumpar och från luftvärmepumpar i sortimentet om du hellre skulle vilja ha det. Vad väntar du på? Kontakta oss idag !

Kostnadsfritt hembesök eller vill du bara prata värmepumpar?

Låt oss börja med ett samtal! Fyll i ditt mobilnummer och klicka på skicka så ringer någon med mångårig erfarenhet av dimensionering och installation upp dig.

Skicka in ditt mobilnummer så ringer vi upp!

Svenska kyl&värmepump föreningen logga

Fördelar med Bergvärme och jordvärme

(Visste du att man kan många gånger spara upp till 80% av uppvärmningskostnaden jämfört med el eller oljeuppvärmning)

1. En liten storlek på tomten

Bergvärmen är ideal för de flesta villaägarna, eftersom de inte krävs en stor plats för borrhålet till skillnad från andra energisystem. Hålet är endast 15 cm i diameter, dock kan det vara bra att tänka på att man måste ha plats för andra maskiner på tomten. Inverkan på tomten är minimal, och när gräset åter frodas syns inte längre några spår av ingreppet. Värmepumpen som installeras i anslutning till ditt vattenburna värmesystem är vanligen av samma storlek som ett kylskåp. Pumpen kan dock låta en del, så den kan med fördel placeras i ett rum som inte ligger i anslutning till sovrum.

2. Kostsam investering med lång livslängd

Att investera i en bergvärmepump må vara en kostsam affär, då den totala kostnaden kan bli omkring 150 000 kronor. Dock reduceras värmekostnaderna kraftigt när man använder en bergvärmepump, vilket långsiktigt kan betala tillbaka investeringskostnaden. Utöver energibesparingen, ligger bergvärmens största styrka i sin pålitlighet, då driftsäkerheten för bergvärme är mycket hög, och investeringen man gör är en stabil och beprövad uppvärmningsform. Då uppvärmningskostnaderna är någorlunda förutsägbara, och systemet i sig har en lång livslängd på plats, håller den vanligen mellan 20 till 30 år. Tillika kan en bergvärmepump ses som en långsiktig investering då energisystemet ökar värdet på huset.

3. Ett undehållsfritt alternativ

Till skillnad emot de äldre energialternativen som ofta kräver ett hårt arbete för att hålla din villa varm så är bergvärmepumpen ett bra alternativ. En värmepump kräver en mycket liten arbetsinsats och inget underhåll så som sotning eller bränsleförsörjning. Dessutom är 90 procent av alla som investerat i bergvärme nöjda enligt Energimyndighetens rapport från 2005. I en nyare rapport från 2015 om äldre bergvärmepumpar var alla 20 deltagande hushåll fortfarande nöjda med sina värmepumpar

4.  Bergvärmens energi

Bergvärmepumpens energi består av solenergi som finns lagrad i marken, vilket är en miljövänlig energikälla. Bergvärmepumpen avger en jämn temperatur hela året och är på så vis oberoende av Sveriges skiftande klimat eftersom berggrunden är oberoende av temperaturskillnader. För att inte slösa på energi under sommarhalvåret så kan man använda den uteblivande bergvärmepumpens energi till att generera kyla istället för värme, då det cirkulerar vätska som kylts under mark i golvvärmerör eller fläktkonvektorer. Utvecklingen för bergvärme sker konstant och idag har värmepumpar har en mycket hög årsvärmesfaktor.

Vi är din leverantör av värmepumpar och bergvärme i Linköping, Östergötland!